Over Jolanda

L

 

Ik ben geboren in Deventer. Mijn ouders waren jong en moesten trouwen omdat ik op komst was. Op het moment van geboorte was er veel verwarring. Was ik er één van een tweeling? Ik kwam met het gezicht naar boven (sterrenkijker) en ik was onderkoeld en moest in een koffer om op temperatuur te worden gehouden. Veel chaos dus. Ik ben dan ook (voor de astrologen) geboren met een neptunus op mijn ascendant. 

Als kind was ik anders dan andere kinderen. Ik was wat verlegen en op mijzelf. Je kon me vaak in de natuur vinden. Ik had ook mijn eigen spirituele contacten die door familie werden afgedaan als dat ik teveel fantasie had. Ik kon gebeurtenissen al “zien” voordat ze waren gebeurd en dat werd door mijn omgeving ‘eng’ en ‘raar’ gevonden. Ik berustte me er maar in en nam het zoals het kwam. 

In mijn pubertijd was ik rebels en op zoek naar mijzelf, maar ook naar mijn spiritualiteit. Ik begon op mijn achttiende met een cursus Tarot en vond een middel om mijn gevoelens uit te drukken. Toen ik begin 20 was verhuisde ik naar Amsterdam. Daar werd ik geconfronteerd met mijn moeizame jeugd en ging verder met mijn zoektocht naar antwoorden. Ik ging bij Milou van Hemert een 5 jarige astrologie en levensloop opleiding volgen. Door mij actief te verdiepen in mijn eigen horoscoop leerde ik mezelf kennen. Toen ik doorhad dat spiritualiteit, gevoeligheid en natuurbeleving bij mij hoorde, wilde ik meer en ging ik gericht op zoek naar wat het beste bij mij zou passen. Dat bracht mij bij diverse leraren, zoals:

Tarot; Meander

Astrologie en Levensloop: Milou van Hemert

Natuurbeleving en intuïtieve ontwikkeling: Noud van den Eerenbeemt

Natuurbeleving en mysterieën: Marian Green

Servant of light: Dolores Ashcroft-Nowicki

Sjamanisme; Daan van der Kampenhout

Sjamanisme; rattle and Drum

Kruidengeneeskunde; het Kruidenrijk

Energetisch- en regressie therapeut; Joop van der Hagen en Kitty Haccou

Applicatie kindertherapeut; Kitty Haccou en Anna Touw Smit

Sjamanistisch dood– Ahamkara

Sjamanistisch onderricht van Dancing Thunder, Nopaltzin, Ahamkara, Wai Turoa, Elliot Riveirra; Erik Berglund

Haka: Toroa Aparahama

Lomi Lomi massage: Ricardo Balhoven

In 2001 werd mijn zoon geboren. Dat gaf weer een hele andere kijk op het leven. In 2009 vond ik dat ik klaar was voor mijn missie om mensen te helpen bij hun ontwikkeling en bewustzijnsproces. Eerst alleen als therapeut en healer, maar al snel kwam daar ook kennisoverdracht bij. Ik ging ook cursussen, trainingen en workshops geven. 

Uiteindelijk merkte ik dat traumaverwerking, proceswerk, sjamanisme en lichtwerk voor mij het beste werkt om mensen weer bij hun gevoel en hun kern (wie ze werkelijk zijn) te brengen. Mensen beschrijven mij als iemand die snel bij deze kern kan komen en beschrijven mij als een expert op het gebied van levensvragen.

Mijn kernwaarden zijn: compassie, betrouwbaarheid, to-the-point, bewustzijn en aandacht